Over Ons

Door de wens... , ... van leerlingen en docenten om te kunnen blijven stijldansen.

Over Dansschool Lekker Stijldansen

Nadat de laatste dansschool in de Zaanstreek, Diederich Hoorn, de deuren sloot is Lekker Stijldansen opgericht om het stijldansen levend te houden. De dansschool heeft haar bestaansrecht door de wens van dansliefhebbers wekelijks op de dansvloer te willen staan en door het enthousiaste vrijwilligersteam, dat de dansschool draagt.


door de wens...
... van leerlingen en docenten om te kunnen blijven stijldansen.


Na de start in 2012 met een kleine groep leerlingen en twee lesuren is Lekker Stijldansen uitgegroeid tot een volwaardige dansschool met een lesaanbod van 5 avonden in de week en verschillende niveaugroepen en stijlen. De extra activiteiten als bedrijfsuitjes, bruidsparenles en het Zaans Scholenproject brengen steeds meer Zaankanters (terug) op de stijldansvloer.

Van oudsher biedt stijldansen jongeren de gelegenheid om op een respectvolle en veilige manier met elkaar om te gaan en plezier te beleven in samen bewegen.

De ambitie van de teamleiding lig in het realiseren van een stevige sociaal-culturele plaats voor stijldansen in de Zaanse gemeenschap.

De oprichting van danssportvereniging Dance Passion Zaandam, speciaal voor de wedstrijddansers in de Zaanstreek, de aansluiting bij de Nederlandse Algemene Danssport Bond (www.nadb.eu) en de samenwerking met Fluxus biedt ongekende mogelijkheden om die ambitie vorm te geven.